Avisar de contenido inadecuado

Tipus de superfície en tennis

 - Habitualment, els aficionats al tennis practiquen l'esport en pistes de ciment, les més avantatjoses per la resistència d'aquest material. És el sòl més durador i, a més, torna la pilota amb precisió, evitant irregularitats en el bot. Aquestes dues característiques, fonamentalment la primera, impedeixen que altres superfícies més estètiques estiguin tan esteses fora dels centres de tecnificació. 

L'herba i la terra batuda ofereixen prestacions oposades. Tot i que regalen experiències més professionals, finalment predominen els seus inconvenients entre els esportistes que no busquen metes professionals. 

L'herba (sobre capes sintètiques) és ja en el circuit professional la superfície menys estesa. Excepte petites excepcions, la gespa està gairebé monopolitzada a les Illes Britàniques, gràcies a dos tornejos històrics: Wimbledon, sobretot, i Queen’s. En les mateixes dates que aquest, Halle ha assentat un altre campionat de gran interès, habitual elecció de Federer. 

La veritat és que l'herba exigeix alts pressupostos, ja que el seu manteniment és car i constant. Sobre l'herba, la pilota vola a baixa altura, fent imprescindible un bon joc de genolls. 

Les diferències amb la terra batuda són evidents. L'argila frena i eleva, produint partits més llargs i molt desgast físic. És la superfície favorita per als fondistes, des de la qual han crescut els grans èxits del tennis espanyol al llarg de la seva història. El palmarès de Roland Garros en dóna fe. 

Per a un aficionat, poder trepitjar la pols de maó (característica pel seu poderós color) és gairebé impossible fora dels centres més especialitzats i professionals. Com passa amb l'herba, necessita un manteniment regular i personalitzat. A més, embruta molt. 

A la llarga, el ciment s'ha imposat com a superfície convencional. És net, durador (a canvi d'un manteniment molt menor) i, per tant, barat. Les pilotes actuen amb normalitat en un punt mig entre la gespa i la terra. Bots regulars i a mitja alçada. 

És similar als sòls enterament sintètics, alguns dels quals formen part del calendari professional en forma de superfícies ultra ràpides. Tradicionalment, el tennis nord-americà ha crescut sobre aquest sòl. Pete Sampras ha estat el gran exponent d'un joc implacable al servei i a la xarxa. Poc (o res) fons de pista. 

Si tens l'opció d'escollir una d'aquestes opcions, només hauràs de tenir cura en l'elecció del calçat. Les sabatilles de tennis estàndard van encaminades al joc sobre ciment, com és el cas de la Cc Genius II d'Adidas. Per jugar sobre herba o terra batuda, hauràs de buscar unes de més específiques. Vols que recomanem alguna? Fes una ullada a aquestes dues:

Deja tu comentario Tipus de superfície en tennis

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre