Denuncia per contingut inadequat

El Showtime dels Lakers

Qualsevol que tingui més de trenta anys i sigui aficionat al bàsquet recordarà haver passat alguna nit en blanc seguint les primeres retransmissions televisades de la NBA, una competició que en aquesta època semblava tremendament llunyana, un esport, per així dir-ho, d'una altra galàxia.

En efecte, durant els anys 80, la diferència de joc entre el bàsquet nord-americà i el del vell continent era abismal, per les condicions atlètiques dels jugadors, per la velocitat del joc, superior en tots els aspectes i, fonamentalment, per la vistositat amb la que aquelles jugades, aquells contraatacs, aquells estratosfèrics mates, ens deixava bocabadats davant la pantalla, somiant amb, potser algun dia, poder emular a aquests nous ídols.

Aquesta època va coincidir, a més, amb una generació de basquetbolistes extraordinària, emmarcada en equips com els Lakers de Los Angeles i els mítics Celtics de Boston, que es van repartir vuit títols durant la dècada, o els 76ers de Philadèlphia, que van guanyar el campionat l'any 1983. No obstant això, si per alguna cosa ha destacat aquest meravellós període d'expansió de l'NBA, va ser per la manera de jugar de l'equip californià, liderat per un jove jugador d'extraordinari talent, Earvin "Magic" Johnson i un veterà com Kareem Abdul Jabbar (abans conegut com Lew Alcindore).

Showtime!

Aquesta manera de jugar, en què primava la velocitat, el contraatac i la fantasia de les passades impossibles de Magic, va coincidir en el temps amb el bàsquet més acadèmic i tradicional dels Celtics de Boston, capitanejats per Larry Bird, amb el que es va fer una rivalitat que va brindar partits memorables a la història del bàsquet i va inundar els carrers de tot el món de sabatilles de bàsquet, samarretes i gorres de dos equips.

Després d'un primer any gloriós, seguit d'una decebedora 2ª temporada, va arribar a l'equip l'entrenador Pat Riley, que va portar l'equip a aconseguir 4 anells més durant els anys vuitanta. Amb Riley d'entrenador dels Lakers van començar a jugar d'una manera més ràpida i vistosa, gràcies també a una plantilla en què destacaven jugadors com James Worthy, Byron Scott, Michael Cooper, Kurt Rambis, Jamaal Wilkes o AC Green, sempre recolzats en el poder i veterania de Jabbar i el magnífic repertori de passades picats i de beisbol, assistències mirant l'estesa i dribblings de dibuixos animats de Magic Johnson.

Després de diversos anys de domini absolut en el joc, només discutit per l'eficàcia i intel·ligència dels Celtics de Bird, Parish, McHale, Johnson i Ainge, la retirada de Jabbar va marcar el començament del declivi dels Lakers, un equip que va marcar època i va fer afició a tot el món, a favor dels "Bad Boys" de Detroit, que es van dur els 2 últims campionats de la dècada.

Quin és el teu equip preferit de la NBA?

Deixa el teu comentari El Showtime dels Lakers

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom