Denuncia per contingut inadequat

L'origen del futbol

 TAGS:

El futbol es sense dubte l'esport rei. Només els Jocs Olímpics superen en expectació i audiència la final del campionat del món de la FIFA. Segurament, aquest esport és el que mou més gent a tot el planeta i es diu que el practiquen més de 250 milions de persones. És un gran aparador per les marques esportives. 

Popularment es reconeix que els “inventors” d'aquest esport són els anglesos, però si investiguem una mica, tindrem referències de la pràctica de jocs basats en donar cops de peu a una pilota a l'antiga Xina, a l'Edat Mitjana o fins i tot a l'imperi romà. Això s'ha de prendre amb precaució, ja que el fet de donar puntades a una espècie de pilota no és pot considerar esport, i menys futbol tal i com el coneixem. 

Els que veritablement van confeccionar un reglament per a la pràctica regular del futbol van ser les persones que fundaren la Football Association l'any 1863. De fet, aquest reglament era una agrupació de diversos codis que seguien diferents països per a la pràctica de l'esport. Aquest primer esborrany es basava en aspectes bàsics com les mides del terreny de joc, els córners, els tirs lliures i fins i tot algun detall sobre el fora de joc. Així, la creació no es pot atorgar als anglesos, però sí l'elaboració de les primeres normes sobre aquest esport. 

El futbol, a finals del segle XIX, era un esport purament amateur fins que es va fundar a Anglaterra el 1871 la FA Cup (encara avui es disputa aquest torneig). Aquí diversos jugadors van començar a cobrar pels partits disputats, cosa que no va veure bé la Football Association fins el punt que va intentar prohibir el professionalisme. Finalment, el 1885 va cedir, i amb el vist-i-plau de diversos clubs poderosos del país, va néixer el primer torneig en format lliga, la Football League. 

Queda clar que, tot i tenir orígens diversos, el futbol va ser impulsat des d'Anglaterra. Tot i això, resulta curiós que la FIFA (Fédération Internationale de Football Association) fos creada el 1904 per països que no incloïen Anglaterra. Tot seguit es va crear el primer campionat del món, impulsat per Jules Rimet, que es va jugar a Uruguai. Aquí podem considera que començà l'era moderna del futbol.

Si visiteu algun museu del vostre equip favorit, podreu veure part d'aquesta història en forma de pilotes, botes de futbol i guants de porter antics. Amb el temps, afortunadament, hem evolucionat, així que et recomanem que si has de comprar material de futbol, miris aquest dos models de botes que haguessin agradat als pioners de la Football Association:

Deixa el teu comentari L'origen del futbol

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom