Denuncia per contingut inadequat

Què és el fitness?

 TAGS:El fitness és un estil de vida més que una modalitat esportiva. Els que practiquen fitness ho fan de forma regular. I és que la constància és una de les bases d'aquesta disciplina, que busca millorar la salut física a través de programes d'entrenament, generals o específics, que posen en forma cada centímetre del nostre cos. 

La prevenció de malalties, la recerca d'un cos ferm i tonificat, la recuperació física o el culte al múscul, encara que aquest últim en menor mesura en aquesta disciplina, són algunes de les raons que ens impulsen a practicar-lo. Homes i dones gaudeixen per igual de les rutines que el fitness imposa, amb ritmes que varien entre la mitja hora diària i l'hora d'exercici tres o quatre vegades per setmana. 

Si a més ho complementem amb una nutrició adequada, que passa per planificar una dieta equilibrada, estarem potenciant els efectes beneficiosos del fitness en la nostra salut. Mai és tard per començar a posar-se en forma. 

A més, està comprovat que l'exercici físic regular, a més de crear addicció, per descomptat és un dels vicis més sans que hi ha; contribueix a alliberar endorfines, que són les substàncies químiques causants del nostre benestar: exactament igual que una unça de xocolata, un plat ben condimentat amb chilli o un orgasme. 

Amb el fitness millorem la nostra flexibilitat i l'elasticitat dels músculs i tendons, així com la mobilitat articular: la clau contra l'envelliment. Els exercicis orientats a aquesta finalitat desencadenen una millora automàtica de la nostra agilitat, que es tradueix en una major efectivitat i un augment en la seguretat dels nostres moviments. 

L'abast de les bondats del fitness passa per una visible millora de la constitució física, que es veu renovada influint fins i tot en la consecució d'una posició corporal més apropiada, el que es tradueix en una aparença més jove. 

La resistència cardiovascular es complementa amb l'augment de la resistència i força muscular, que s'obtenen mitjançant exercicis bàsics del fitness. El mateix succeeix si parlem d'equilibri o velocitat. 

Les dones són les grans beneficiades quan es decideixen a incorporar alguna de les rutines del fitness en la seva vida ja que, no només prevenen malalties cardiovasculars o diabetis, sinó que també prevenen el mal que aguaita a les dones que superen la barrera (psicològica) dels cinquanta: l'osteoporosi

Abans d'acabar, uns petits consells per als que es disposen a practicar fitness per primera vegada: comprar material esportiu adequat, sobretot un bon parell de sabatilles de running i roba còmoda de teixit transpirable, i no començar de cop, anar augmentant els ritmes i la durada i freqüència de les sessions a poc a poc. Des d'un entrenament lleuger... fins que el cos aguanti.

Deixa el teu comentari Què és el fitness?

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom