Denuncia per contingut inadequat

Els esports de raqueta

 -

Els esports de raqueta són molt populars entre els aficionats. Suposen exercicis físics molt complets, a més d'un gran divertiment, i les instal·lacions han crescut durant els últims anys. També la varietat d'equipament i, per tant, els seus preus han baixat, permetent la seva pràctica a un públic més ampli.

L'esport rei d'aquesta modalitat és el tennis. Amb orígens a la França del segle XVIII, aviat es va adaptar i es va desenvolupar entre les classes altes britàniques fins al que hem heretat en l'actualitat: un esport per a dos o quatre jugadors equipats amb raqueta.

El plantejament inicial és molt senzill. Els dos jugadors han de passar la pilota a camp contrari abans que aquesta boti dues vegades. Aquest esport, a nivell professional, exigeix ??una dedicació física gegant: treball de fons, d'acceleració i canvis de ritme, de braços, de cap... Encara que entre aficionats suposa una estona d'exercici divertit, molt menys sofert.

Per a la seva pràctica, el necessari i imprescindible són unes bones sabatilles de tennis adaptades a la pista (normalment de ciment) i unes raquetes de tennis (encara que només necessites una, no està de més tenir una altra de recanvi per si es destensa o es trenca, per no haver d'acabar abans de temps). Si no presumeixes d'experiència, no necessitaràs una Aeropro Drive per començar. És més, no podràs treure-li partit. Els començaments modests sempre van millor.

Encara més si vols compaginar partits de tennis amb alguns frontenis, una adaptació molt popular del joc de pilota (molt estesos al País Basc, Navarra, La Rioja i França). Jugat en frontó, durant les últimes dècades s'ha consolidat com a alternativa a la pala.

Un pas evolutiu del tennis és el pàdel, una modalitat en auge que guarda moltes similituds. Gestat a Mèxic durant els anys 70, aquest modern esport ha sobrepassat totes les expectatives. Com tret diferenciador del tennis, aporta 2 murs de fons i tanques metàl·liques laterals, de manera que la pista es converteix en una gàbia. Les pales de pàdel i les pilotes també dissipen qualsevol semblança amb el tennis, encara que es conserva la lògica de puntuació. També pots comprar sabatilles de pàdel exclusives, però si esteu començant podeu usar les de tennis. No compreu un equipament per sobre de les vostres possibilitats esportives. És a dir, per començar, millor una raqueta New Nano Ti que una Inferno Ultra.

Altres 2 esports que es juguen amb raqueta a tot el món són l'squash i el bàdminton, potser els dos més exòtics del grup. L'squash es juga necessàriament en interiors, de manera que així pot explicar el seu curiós origen: la presó londinenca de Fleet. La universalització del joc des del seu naixement a principis del segle XIX ha estat imparable. 2 raquetes, una sala reduïda i una pilota tova asseguren un bon desgast.

El bàdminton, originat a la Xina i globalitzat per Anglaterra, també sol·licita raquetes, però no admet pilota. El volant o ploma està dissenyat perquè el vol de cada cop sigui alt i llarg sobre una xarxa també col·locada a gran alçada.

A punt per deixar anar uns cops de raqueta? Si comences, el pàdel pot ser la millor opció, perquè hi ha pistes urbanes que no t'exigeixen desplaçar lluny, ni abonar-te a cap club.

Deixa el teu comentari Els esports de raqueta

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom