Denuncia per contingut inadequat

Cordes per estona

Una raqueta de tennis sense cordes és com un partit de futbol sense pilota. Inútil. Les  TAGS:cordes són realment importants en les raquetes de tennis, donada la seva influència en el colpeig de la pilota. Entre els aficionats predomina l'elecció més convencional, que aposta per compostos sintètics i per un cordatge resistent, allunyat de les tensions professionals.

En els últims anys s'ha perfeccionat la resistència, evitant els habituals trencaments, en la majoria dels casos conseqüència d'usos inadequats. Amb una mica de pràctica, seràs capaç d'escollir la tensió de cordes que millor s'adapti a les teves qualitats i necessitats.

Encordar una raqueta exigeix dedicació i minuciositat, així com uns deu metres de nylon o polièster. Les màquines modernes acceleren el procés i optimitzen els resultats, tot i que la mà humana continua sent imprescindible en una tasca tan natural. Normalment, s'escull la tensió abans de començar amb les files verticals per fixar-les abans de prosseguir amb les horitzontals.

Aquesta fase és la més delicada, ja que exigeix una col·locació equilibrada de les cordes horitzontals entre les verticals. Cada corda horitzontal segueix un efecte ondulat ('weaving') de manera que passa successivament amunt i avall de cada vertical, sempre de forma contrària a les línies horitzontals anterior i posterior.

La manipulació del cordatge s'ha de fer amb cura, evitant friccions i desajustos de tensió en el procés. Fa anys, era molt habitual triar diferents tensions per les cordes horitzontal, per tal d'evitar mals majors en l'esquelet de la raqueta.

Avui en dia, els compostos garanteixen molta més resistència i aquestes variacions obeeixen més a peticions personals i necessitats concretes. En qualsevol cas, sol ser més recomanable començar l'encordat horitzontal des del cap fins al "grip".

Tanmateix, hi ha variants híbrides molt assentades entre els professionals, que encorden la primera horitzontal abans de finalitzar l'entramat vertical, buscant un major equilibri de tensió i adaptació més còmoda a la raqueta. Però això no ha d'afectar la nostra elecció a l'hora de comprar raquetes de tennis.

El cordatge és un punt de referència. Un jugador professional, en aquests temps moderns, canvia diverses vegades de raqueta buscant la recuperacó de la tensió inicial. Un aficionat ha d'evitar maldecaps sobre aquesta circumstància que l'afecta en una proporció molt menor.

No obstant, una tensió inadequada pot perjudicar l'ús d'una bona raqueta i ocasionar masses despeses i inconvenients en el canvi de cordes, així com lesions de diversa consideració (colze, canell). Habitualment la tensió mitjana és de 26 quilos. Si puges, ganes en control. Si baixes, en enganxada.

Deixa el teu comentari Cordes per estona

Entra a l'Obolog, o crea el teu bloc graits si encara no t'has registrat.

Avatar d'usuari El teu nom